Myrskylä – valtiota suurempi kunta

Pieni kuntamme ei kaikissa mittapuissa olekaan niin kovin pieni – ainakaan mitä alueelliseen kokoon tulee. Se on nimittäin suurempi kuin eräs Keski-Euroopan valtio!

Myrskylän koko on 200,38km2, mutta Liechtenstein on vain 160,5km2. Väkiluvussa Liechtenstein sen sijaan ottaa murskavoiton, (v. 2019) 38650 asukkaalla, kun Myrskylässä meitä on (2020) 1871. Väestöntiheys Liechtensteinilla on siis 237as/km2, Myrskylässä 9,3as/km2. Meillä siis riittää maata!

1 Kommentti

  1. Myrskylä on taistellut olemassaolostaan jo vuosikaudet. Kuntaa on yritetty yhdistää lähikuntiin, vaan valtuustomme on sen hyljännyt. Kun kunta on luovinut edellisten lamakausienkin läpi ja kunnan talous on edelleen tasapainossa.
    Seurakuntaakin yritetään liittää Porvooseen, Askolaan ja Pukkilaan, vaan Myrskylän seurakunta pärjää omillaankin, eikä lähde rahoittamaan lähiseurakuntien tappioita.
    Kiitos tästä kuuluu sekä kunnan- että seurakunnan valtuutetuille! Kunnia kuuluu myös kunnallis- ja seurakuntavaaleissa äänestäjille, jotka olette osanneet valita oikeat päättäjät valtuustoihin, sittemmin neuvostoihin ja lautakuntiin. Olen tyytyväinen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*