ILKIVALTAA MYRSKYLÄSSÄ

Myrskylän koulun rehtori Vesa Karjalainen kertoo, että viimeisimmän vuoden aikana koululla on sotkettu ikkunoita selkeästi tahallaan. Ilkivallassa on myös nähtävissä tiktok-haasteita esim. kananmunien heittäminen rakennuksia päin.

Viime kesän aikana tageja on tehty ovien ikkunoihin. Työmaa-aitoja kaadettiin ja muovisia aitoja revittiin viime lukuvuoden aikana. Vesa kertoo, että ilkivalta on toistaiseksi ollut melko pientä, mutta ikävää. Ilkivallan tekijät voisivat omalla kustannuksella korvata ja siivota paikat, joita ovat sotkeneet ja rikkoneet. Suurimmat vahingot pitäisi ilmoittaa poliisille, Vesa kertoo.

Vesan mielestä tagit ja muut tekstit ja piirrokset eivät tee katukuvasta kauniimpaa. Vesan mieltä painaa ilkeät kirjoitukset ympäri kyliä. Vesan mielestä kaikkien pitäisi puuttua ilkivallan tekotilanteeseen niitä havaitessaan ja näyttää, että heidät on huomattu ja heistä ilmoitetaan eteenpäin.

Vesa kertoi, että hänen lapsuudessaan ja nuoruudessaan ja kaveripiirissään ei ilkivaltaa, paikkojen sotkemista ja rikkomista tehty. ”Omenavarkaissa tuli varmaan käytyä. Sellaiseen tuli aikanaan kavereiden kanssa joskus lähdettyä. Mopolla tuli päristeltyä ympäri kylää ja kenties jollekin näin häiriötä aiheutettua”.

Vesan mielestä tämä haastattelu oli paras ja mukavin missä hän on ikinä ollut.

Haastattelijat ja kirjoittajat: Sienna Tallila, Janna Mäenpää, Charlotta Lindgren

Haastateltava: Vesa Karjalainen

Kuva: Sienna Tallila

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*