Pyhä Yö – Taiteiden Yö kokosi Myrskylän keskustaan väkeä

Lauantaina 3.9. oli jälleen aika vuotuisen Pyhä Yö – Taiteiden Yö- tapahtuman.

Seurakuntatalon parkkipaikka täyttyi ihmisistä ja monista eri kojuista.

Tapahtuma on aina vetänyt puoleensa mukavan määrän porukkaa, niin myös tänään. Sää vain kaunistui päivän aikana, ja illaksi saatiin tyyni, aurinkoinen sää.

Seurakuntatalon parkkipaikalta löytyi tänäkin vuonna useita myynti- ja esittelykojuja. Partiolaisten Myrskylinnut myivät herkullisen näköistä lakua, Myrskylän Yrittäjät jakoivat makkaraa jota kukin sai itse grillailla. Miniunelma-kärrystä puolestaan sai ostaa suolaisia ja makeita vohveleita. Lauluakin kuului taustalta.

Myynnistä löytyi myös hunajaa, vihanneksia ja käytettyä tavaraa, Myrskylän kunnan pisteeltä sai myös ostaa uunituoreen kotovara-paketin. Olipa ensiesittelykin: Boutigue atelje Tanttu – tästä kuulemme pian varmasti lisää!

Ongintapisteellä. Saalista tuli!

Kohti seurakuntataloa kävellessä meidät melkeinpä pysäytettiin – Mukanamme kulkenut esimiehemme Noah, pian 1,5 vuotta, kutsuttiin onkimaan! Olipa mukava yllätys, vanha kunnon lasten onginta. Esimies on nyt onnellinen uuden lapion omistaja.

Kamerakerhon valokuvanäyttely

Seurakuntatalolla päästiin tuttuun tapaan näkemään Myrskylän kamerakerhon antia. Varsin näyttävä valikoima upeita kuvia, ja peremmällä pääsi viime vuodeltakin tuttuun tapaan katselemaan suurta kuvakokoelmaa suurelta screeniltä. Ihmisiä riitti melkein tungokseen asti – eikä ihme!

Kirkossa Sofia Ziessler-Korpin sekä Anni Alakiikosen yhteisnäyttely.

Käväisimme kirkossa, jossa myös oli taidetta esillä: Sofia Ziessler-Korpin valokuvia teksteineen, yhdistettynä Anni Alakiikosen keramiikkaan. Kerrassan upea kokonaisuus!

Kirkossa avautui myös Pyhä Yö-tapahtuman yhteydessä Suomen diakoniatyön 150-vuotisjuhlanäyttely. Näyttelyssä on mm. lehtileikkeitä ja kuvia Myrskylän seurakunnan diakoniatyöstä, sekä kuvasarja Aurora Karamzinin, diakonissalaitoksen perustajan, elämästä.

Myöhemmin illalla kirkossa oli vuorossa Campanen iltakonsertti Olet vielä lauluni.

Museon aarteita.

Myrskylän kotiseutumuseon ovet olivat myös avoinna kaikille, ja pääsimme usean vuoden tauon jälkeen kurkistamaan sisälle. Monia, monia vanhoja esineitä ja työkaluja kauniisti esillä.

Anne Strengin sekä Janne Viljakaisen taidetta Viljakassa.

Viljakassa oli kauniisti esillä taidetta: Iisibiisi Gallerian toimesta toteutettu näyttely Anne Strengin tussitöistä sekä hänen silkille maalaamiaan teoksia. Myynnissä oli myös Annen sarjakuva- ja satukirjoja. Löytyipä sisältä myös pari Iisibiisin Janne Viljakaisen iki-ihanaa lintutyötäkin!

Majakalla oli kahvio auki ja väkeä riitti mukavasti. Paikalla olivat myös Myrskylän aluevaltuutetut Satu Lindgren sekä Kristian Forsman. Heidän ympärillään oli tasaisesti väkeä, ja paljon kuului kysymyksiä erityisesti hyvinvointialueuudistuksen vaikutuksista Myrskylään.

Kello kahdeksan korvilla sisään asteli komea joukko miehiä – Äijämuskari alkoi valmistella illan keikkaansa. Tarina kertoo, että tällä kertaa ei rokkivaihde olisikaan päällä, vaan tunnelmallisemmin, kevyitä suosikkeja vähemmän tärykalvoja tärisyttäen. Alun perin keikan oli tarkoitus olla Majakan pihalla, mutta vaikkakin kaunis, kuitenkin kolea sää siirsi miehet soittimineen sisätiloihin.

Myrskylän Pyhä Yö – Taiteiden Yö oli varsin onnistunut kokonaisuus, ja edellisvuosista selkeästi parantunut: Enemmän tapahtumia, kojuja, nähtävää ja kuultavaa.

Väkeä riitti oikein mukavasti, eikä ainoastaan paikallisia. Nimeä vieraskirjaan rustatessa tuli huomattua, että vierailijoita oli useammastakin kunnasta!

Teksti: Niina Schneider

Kuvat: Niina Schneider, Sebastian Schneider

4 Kommentit

  1. Majakalla oli mahtava meininki, kun äijämuskari taas musisoi. Valitettavasti ette jaksaneet/viitsineet tulla kuuntelemaan mahtavia myrskyläläisiä VAPAAEHTOISIA taitajia, jotka esittävät musiikia Myrskylän ja etenkin nuorisoseuran tapahtumissa. Tässä olisi teille jutun juurta, koska tuossa porukassa on mm. koulumme rehtori Vesa Karjalainen sekä veljensä Pasi, kunnanvaltuutettumme Jussi Salminen sekä monta muuta taitavaa muusikkoa. Tuosta mahtavasta porukasta kannataisi tehdä juttu lehteenne! Tuntuu siltä, että nämä taiturit jäävät aina kaiken muun vapaaehtoistoiminnan varjoon! He harjoittelevat säännöllisesti ja esiintyvät aina talkoilla, rahakapsäkki on auki vapaaaehtoisten lahjoituksia varten, jotta saavat edes rahat nuottien hankintaan. Toivon sydämestäni, että heidän panoksensa sekä kuntamme että nuorisoseuran hyväksi huomioitaisiin ja saisitte sanomiin mahtavan jutun tällaisestakin vapaaehtoistoiminnasta Myrskylässä. Olisi kiva saada joskus vastauskin, jotta kuulisin onko viestini edes tullut perille.

    • Hei, kiitos kommentistasi, perille tuli! Olet aivan oikeassa, Äijämuskarista saisi hienon jutun tehtyä, varmasti myös eilisen osalta.
      Kyse ei suinkaan ollut jaksamisesta tai viitsimisestä vaan puhtaasti siitä, että taaperoikäisen lapsen nukkumaanmenoaika tuli vastaan. Onkin jälleen hyvä muistuttaa, että yksin emme tätä lehteä voi emmekä halua tehdä, kuka vain saa kirjoittaa. Myös tämä on vapaaehtoistoimintaa.
      Siispä, nyt huudellaankin paikalla olleita- kuka kirjoittaisi hienon jutun parin kuvan kera?
      -Niina Schneider

      • Tokkiinsa on ymmärrettävää, ettei kaikkia tapahtumia ehdi seuraamaan, olen sen monesti todennut myös paikallislehtien jutuista ja teillä etenkin pienten lasten etusijasta.
        Julkaisitte hienoja kuvia monista yhtä merkittävistä, enimmäkseen vapaaehtoistoimin järjesteyistä tilaisuuksista. Tarkoitukseni ei ollut arvostella, vaan kertoa näistä illan konserteista, ihana Campane kirkossa ja äijät Majakalla!

  2. I too would like to have stayed for the band by this old man needed sleep after working with my girlfriend on the photograph club collection all afternoon and evening. The magazine is for all, by all so if someone was there and would like to tell the story please do so that those who could not be there could experience the night.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*